Stomačne tegobe

Stomačne tegobe kao što su zatvor, dijareja, gorušica i nadimanje su vrlo česte u današnje vreme. Otprilike 4 od 10 ljudi ima barem jednu stomačnu tegobu s vremena na vreme. Većina stomačnih problema odnosi se na način života, hranu koju svakodnevno unosimo ili stres. Što znači da preduzimanje koraka kao što su zdrave životne navike mogu pomoći, a često i sprečiti, mnoge od ovih problema.

Istraživanja tokom poslednje dve decenije otkrila su da je zdravlje creva presudno za celokupno zdravlje, a poremećaj crevne flore može negativno delovati na imuni sistem, raspoloženje, mentalno zdravlje, endokrini sistem, autoimune bolesti kao i različita kožna oboljenja.

"Zdravlje creva je presudno za celokupno zdravlje."

Mnogi aspekti savremenog načina života, poput visokog nivoa stresa, premalo sna, unosa prerađenih namirnica i hramirnica sa visokim sadržajem šećera, uzimanje antibiotika, sve to može dovesti do neravnoteže u crevima. Oštećenje našeg mikrobioma i neravnoteža u crevima mogu uticati na druge aspekte našeg zdravlja, poput mozga, srca, imunološkog sistema, kože, težine, nivoa hormona, sposobnosti apsorpcije hranljivih sastojaka, pa čak i na razvoj karcinoma.

Čovek ima oko 300 do 500 različitih vrsta bakterija u svom digestivnom traktu. Iako su neki mikroorganizmi štetni za naše zdravlje, mnogi su neverovatno korisni, pa čak i neophodni zdravom telu.

Probiotici su živi mikroorganizmi koji primenjeni u adekvatnim količinama, utiču pozitivno na zdravlje Vašeg organizma.

Svakodnevni unos probiotika povoljno utiče na zdravlje vašeg organizma, kao i smanjenje iznošenosti stresu, dovoljan i kvalitetan san, neophodan unos tečnosti i svakodnevna fizička aktivnost. Zdrave navike su ključ za zdrav organizam.

Pogledaj kao Grid List

13 Rezultata

po strani
Set Descending Direction
Pogledaj kao Grid List

13 Rezultata

po strani
Set Descending Direction