Kako da izaberemo PROveren PRObiotic?

Kako da izaberemo PROveren PRObiotic?

Kako da izaberemo proveren probiotik, kada znamo da nisu svi isti i da je na našem tržištu dostupno preko 100 različitih probiotskih preparata za različite indikacije?

“Probiotski preparati na našem tržištu se razlikuju kako po sastavu tako i po kvalitetu, načinu izrade, ali i stabilnosti. Pored sastava i broja probiotskih bakterija, lični i profesionalni propisivački izbor lekara i farmaceuta dodatno govori u prilog kvaliteta određenih probiotika na tržištu. Kada ne znamo koji probiotic izabrati, onda se rukovodimo tradicijom, koji nam je u ličnom iskustvu najčešće pomogao, koji probiotic je najcesce preporucen, koji je najprodavaniji, koji ima reputacijum probiotika prvog izbora stručne javnosti*. I dolazimo do resenja, biramo Provereni Probiotic®. U svakoj sekundi u Srbiji popije po 1 kapsula probiotika kompanije Hemofarm.”

Šta probiotski preparat po kriterijumima kvaliteta mora da zadovolji, kako bi se smatrao efikasnim?

“Kako bi se smatrali efikasnim, probiotski preparati koji sadrže dovoljnu količinu dobrih mikroorganizama moraju zadovoljiti i nekoliko kriterijuma, tj. moraju biti: proverenog porekla probiotskih bakterija i proverenog proizvođača, rezistentni na želudačnu kiselinu i enzime varenja, sa mestom delovanja na nivou debelog creva. Probiotic® u samo jednoj kapsuli obezbeđuje unos dovoljne količine kvalitetnih i proverenih probiotskih mikroorganizama koji zadovoljavaju sve ove kriterijume i to je ono sto ga čini prvim izborom probiotiskog preparata kada se kreće na put. Ovde ne mislimo samo na one naše odmore, već i svaku promenu sredine, poslovni put, vikend putovanje, odmor. I smatramo da smo spakovani tek kada spakujemo i Provereni Probiotic, Hemofarm.